Ontwerp

Bij het ontvangen van uw aanvraag kijken wij eerst naar de eisen en wensen van het project. We maken naar aanleiding hiervan een kostenraming of bieden jou een offerte. Zodra wij het eens zijn zullen we beginnen met het samenstellen van de definitieve installatie en het maken van de benodigde tekeningen. Nadat dit compleet is zullen wij in overleg starten met de uitvoering.

Onderhoud bij Stijnen

Calculeren

Zodra wij een project oppakken moet er vaak nog een calculatie gemaakt worden voor wat de kosten gaan zijn van het desbetreffende project. Soms maken wij een calculatie aan de hand van een bouwtekening, maar soms maken wij al een calculatie met alleen de wensen van onze klant. Met een calculatie is voor de klant meteen duidelijk hoeveel het project gaat kosten.

Tekenen

Als wij een aanvraag krijgen voor een project, krijgen we er regelmatig al een bouwtekening bij. Dit is handig omdat wij dan precies weten wat een klant wilt en waar ze alles willen hebben.

Af en toe hebben wij ook een klant die naar ons toe komt met de vraag, “Dit wil ik, maak er maar wat van” Dit vinden wij zelf misschien wel de leukste projecten. In dit geval kunnen onze experts al hun creativiteit kwijt en maken we zelf een tekening waar alle wensen van de klant in terugkomen.

Temperatuur

Iets waar wij in gespecialiseerd zijn is de temperatuur regelen in een ruimte of een gebouw. Dit doen wij door de koellast te berekenen in ruimtes of juist het warmteverlies te berekenen. Hiermee verzorgen wij de optimale temperatuur in jouw pand of ruimte.

Warmteverlies berekenen

Bij een warmteverliesberekening bereken je het verlies wat een pand heeft bij een bepaalde binnen en buitentemperatuur (bijvoorbeeld -10 buiten en 19 graden binnen). Door deze berekening kunnen we een goed beeld vormen van de benodigde installatie. Stel een kantoor heeft een verlies bij -10 van 30 kW dan kiezen we een geschikte ketel of warmtepomp en kijken we of de afgifte in het pand hiermee samen werkt. Je zoekt dus naar een balans. De droomsituatie is dat de ruimte en het gebouw in balans is (dus je stopt 500 watt in een kamer met een verlies van 500 watt) zodat de temperatuur constant blijft. Je wilt tegen gaan dat de temperatuur gaat schommelen.

Koellast berekenen

Een koellast berekening gebeurd wat minder vaak dan warmteverlies berekenen. Bij de koellast berekenen ga je kijken wat de zon en installatie (computer, lampen, mensen) aan warmte in het pand brengen en probeer je dit weg te koelen. Bijvoorbeeld als het 20 graden is en je hebt een koellast van 500 watt ga je dus 500 watt aan koelvermogen de ruimte in brengen om de temperatuur constant te houden.

Ventilatie

Om een gebouw of een gebouwdeel goed te ventileren heb je een goed ventilatiesysteem nodig. Wij zijn de experts in het ontwerpen en plaatsen van zo’n ventilatiesysteem. Voordat we de ventilatie in een gebouw gaan plaatsen ontwerpen we deze ventilatie. We kijken waar we deze ventilatie het beste kunnen plaatsen om zo het beste resultaat te krijgen in het gebouw of gekozen gebouwdeel.

Gas/waterleidingen

Iets wat onze experts goed kunnen is het plaatsen van gas en waterleidingen. Voordat deze leidingen door onze monteurs worden geplaatst moeten we gaan ontwerpen hoe deze leidingen eruit moeten komen te zien en waar deze leidingen geplaatst moeten worden. Stijnen regelt het ontwerp en de installatie van jouw leidingen van a tot z om aan jouw wens te voldoen.

Riolering

Riolering is meer dan het monteren van een buis. Onze experts zorgen er voor dat uw installatie nooit zal weten wat een verstopping is. Dit doen wij door het riool te ontwerpen en aan te leggen volgens de huidige normen. We dagen u uit om een installatie te zoeken die wij hebben ontworpen en gemonteerd die last heeft van verstoppingen.

Experts in ons vak

Geen uitdaging te lastig voor Stijnen